Zo kom ook jij aan je rust toe tijdens de vakantie met de kinderen

Posted on: september 22, 2018, by :
Met kinderen op vakantie

Met kinderen op vakantieVakanties met de kinderen zijn hartstikke leuk en vaak maak je mooie herinneringen met elkaar. Maar eerlijk is eerlijk: het kan soms heel vermoeiend zijn, maar geen zorgen! Als je de juiste spullen in je koffer meeneemt, dan kom je zelf ook aan je rust toe tijdens de vakantie. Wil je weten over welke spullen we het hebben? Lees dan snel verder! Wil je na het lezen van dit artikel overigens nog meer tips over spullen die je vakantie met kinderen een stuk gemakkelijker maken? Lees dan dit artikel: Op vakantie met de kinderen? Met deze 5 dingen in je koffer wordt het een gegarandeerd succes.

Oordoppen

Niets is zo vervelend als je tijdens je vakantie eindelijk een moment voor jezelf hebt en je kinderen je weer roepen, omdat ze je aandacht willen. Spreek daarom met je partner af wie op welk moment even een moment voor zichzelf heeft, zodat de andere partner zich om de kinderen kan bekommeren. En om er zeker van te zijn dat je ook echt tijd voor jezelf neemt, heb je oordoppen meegenomen, zodat je even niets hoeft te horen en je je geheel op jezelf kunt focussen.

Tablets

Zeker als je op een autovakantie gaat kunnen kinderen zich op de duur gaan vervelen en elkaar gaan irriteren op de achterbank. Als ouder is het al vermoeiend genoeg om urenlang op de weg te letten, dus een stel verveelde kinderen kun je op dat moment er echt even niet bij hebben. De oplossing is simpel: geef ze gewoon een tablet waarmee ze spelletjes kunnen spelen zodat ze even helemaal in hun eigen wereld opgaan. Overigens werkt deze tactiek ook als je tijdens je vakantie even rustig een boekje wilt lezen en je daarbij niet wilt worden gestoord door je kinderen die om aandacht vragen.

Animatieteams

Kinderen hebben nu eenmaal veel energie en moeten die ergens in kwijt kunnen. Het is daarom niet reëel om te verwachten dat ze net zoals jij urenlang in een ligstoel aan het zwembad kunnen luieren. Kies daarom een accommodatie waar animatieteams aanwezig zijn, zodat je kinderen lekker actief bezig kunnen zijn.

Ga een dagje naar een waterpark

Als er iets is waar veel kinderen van houden, dan zijn het wel waterparken. In Nederland hebben we die immers niet, dus is het extra bijzonder als je kinderen tijdens de vakantie helemaal los kunnen gaan op de vele glijbanen en andere waterattracties die waterparken rijk zijn. In dergelijke parken zijn er vaak plekken met veel ligstoelen waar je als ouder heerlijk tot rust kunt komen.

Zorg voor een goede balans

Misschien komt het over alsof we in dit artikel alle mogelijke manieren willen aangrijpen om tijdens je vakantie geen last van je kinderen te hebben. Toch is dat niet ons doel. Wanneer je met kinderen op vakantie gaat maak je namelijk vaak mooie herinneringen samen, dus zou het hartstikke zonde zijn als je alleen maar met je eigen rust bezig bent en je kinderen daardoor over het hoofd ziet. Waar het om gaat is dat je een goede balans weet te vinden tussen tijd voor jezelf en leuke uitstapjes die je samen kunt ondernemen. Zo ga je na je vakantie uitgerust en met vele mooie herinneringen weer terug naar huis. En dat is toch het doel van de vakantie, nietwaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *