Voordelig een dagje uitgaan als student

Posted on: september 16, 2017, by :
Dagje uit student

Elke student kent het wel geldproblemen. Het is een veelvoorkomend probleem die je bijna bij elke student tegenkomt. Naast dat studenten vaak in geldproblemen zitten willen ze ook veel geld uitgeven. Dat is vaak ook de reden waarom ze zo weinig geld hebben, maar dat is zeker niet bij alle studenten het geval. Soms vergt de huur en school al zoveel geld dat er nauwelijks wat overblijft voor leuke dingen. Gelukkig zijn er vele manieren om op een voordelige manier toch leuke dingen te doen zonder dat het je teveel geld kost. Welke manieren dat zijn en hoe je deze toepast lees je in deze blog.

Gebruik je studentenreisproduct

Een voordeel aan student zijn in Nederland is natuurlijk je studentenreisproduct en dat betekent gratis reizen de gehele week. Mocht jezelf door je flexibele schoolrooster een keer een dagje vrij zijn of een halve dag school hebben? Top! Dan is dat het ideale moment om er eens met wat schoolvrienden op uit te gaan. Bezoek een leuke stad, zoals: Amsterdam, Utrecht of reis bijvoorbeeld zelfs helemaal naar Maastricht. Alles kan en niks is onmogelijk! Een beetje stadjes kijken en ergens een biertje of wijntje doen is dan een prima oplossing.

Misbruik het student zijn

Als student zijn er veel nadelen denk je altijd, maar er zijn ook zeker veel voordelen! Je wilt niet weten hoeveel deuren er opengaan als je student bent. Er zijn veel opendagen of leuke bezichtigingen die je kunt maken als student. Vaak moet je je hier voor opgeven, maar dat geeft je de kans om eens wat meer van een bedrijf of gebouw te leren. Veel bedrijven staan open voor studenten, omdat het namelijk later de potentiele werkgroep is waar ze wat aan kunnen verdienen. Dus grijp en benut je kansen van het student zijn!

Studentenkorting

Je ziet het steeds meer bij veel gebouwen dat wanneer je student bent je extra korting krijgt. In het buitenland is het zelfs zo gek dat je soms wel 50% korting krijgt op de entree. Dat is niet mis! Ook in Nederland zie je het veel vaker terug bij bioscopen, museums of andere bezichtigingen. Iets wat de prijzen voor de meeste studenten dan weer goed betaalbaar maakt. Kortom een dagje uit gaan als student is daarmee zeker mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *