Top 3 bezienswaardigheden Nederland

Posted on: september 16, 2017, by :
Nederland

Veel mensen denken altijd: “ach…. Nederland is een klein land, wat is daar nou te zien?”. Hoewel Nederland inderdaad een klein land is is er toch veel te zien. Sterker nog! Nederland is de afgelopen jaren sterk gegroeid als het om toeristen gaat. Neem bijvoorbeeld Amsterdam één van de best bezochte toeristische trekpleisters en dat is zo gek nog niet! Dat niet alleen, want er zijn veel meer mooie plekken in Nederland die je zeker als Nederlander één keer bezocht moet hebben. Welke dit zijn lees je in dit blogbericht. Om te beginnen natuurlijk met het hoogtepunt ‘Amsterdam’.

Grachten Amsterdam

Als het om de top 3 bezienswaardigheden gaat mag de stad Amsterdam natuurlijk niet ontbreken. Een echte magneet als het om toeristen gaat. Elke dag stromen er meer dan duizenden studenten de stad in om deze te bekijken. Vooral vanwege de grachten en koffieshops is Amsterdam erg onder de aandacht gekomen. De stijl en leuke multiculturele samenleving die er heerst is zeker een keer de moeite waard om te bezichtigen. Over heel de wereld is Nederland misschien niet bekend, maar de stad Amsterdam daarentegen wel! Dat laat al wel weer zien hoeveel de stad los maakt bij mensen.

De Veluwe

Zelfs in het dichtbevolkte Nederland hebben we nog mooie natuurgebieden. Veel mensen trekken er op uit naar andere landen voor de mooie natuur, maar Nederland daarentegen heeft ook een mooie schoonheid te pakken. De Veluwe bestaat uit mooie bossen, waterstreken en natuurlijk de heide. Zeker een mooie gelegenheid om te wandelen, hardlopen of te mountainbiken. Ook kun je in de natuur leuke dieren spotten, zoals: dassen, vossen, herten en wildzwijnen. Als je geluk hebt zie je bij mooi weer zelfs hagedissen op zandpaadjes zonnen.

De Waddeneilanden

Wanneer je hoofd een beetje vol zit en je echt op zoek bent naar rust dan kunnen de Waddeneilanden een goede uitkomst zijn. Het mooie aan de Waddeneilanden is dat je leuk een dagje kunt wadlopen. Wees wel op tijd, want eb en vloed spelen een belangrijke rol als je gaat wadlopen. Het lijkt net of je een stukje over de zee kunt lopen. Onderweg zie je veel leuke herkenningspunten en met een beetje geluk een aantal dieren, zoals: de zeehond in de Waddenzee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *