Een dagje backpacken in Nederland

Posted on: oktober 11, 2018, by :
Backpacken in Nederland

Wanneer je het woord ‘backpacken’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan exotische en verre bestemmingen zoals India, Peru of Australië. Het zal je dus misschien verbazen als je beseft dat je ook prima in eigen land kunt backpacken! Je hoeft dus echt geen dure vliegticket te boeken om dat echte backpack-gevoel te ervaren. En op deze manier leer je waarderen hoe mooi Nederland eigenlijk is! In dit artikel lees je een aantal tips hoe je ook in Nederland op een leuke manier kunt backpacken.

Kies een stad of provincie uit waar je nog nooit geweest bent

Heb jij alle provincies en bijbehorende hoofdsteden binnen Nederland weleens bezocht? Zo niet, dan is deze backpack-avontuur de uitgelezen kans om alle provincies en hoofdsteden eens langs te gaan! Iedere stad heeft weer zijn eigen charme en je zult merken dat er genoeg te doen, te zien en te beleven valt. Zo is Maastricht bijvoorbeeld heel bourgondisch met smalle straatjes en gezellige cafés, terwijl Den Haag weer heel statig is met zijn parlementaire gebouwen. Of ga eens naar Zeeland, waar je een dagje rust aan de Zeeuwse kust combineert met een gezellig middagje Middelburg.

Mooie Nederlandse natuur

Ben jij niet zo’n stadsmens? Ook dan kun je in Nederland de rust opzoeken door naar een van de vele natuurgebieden en -parken te gaan die ons land rijk is! Neem bijvoorbeeld de Biesbosch: het grootste Europese zoetwatertijdengebied. Je kunt hier allerlei activiteiten ondernemen zoals kanoën, fietsen, wandelen, paardrijden, vogels spotten en rondvaren. Voor het echte backpack-gevoel kun je ook overnachten in de Stayokay langs de Biesbosch in Dordrecht. Ook de Hoge Veluwe is een nationaal park waar je op safari kunt! Iedere maand wordt deze safari-toer afgestemd op wat er op dat moment te zien is. Zo kun je bijvoorbeeld in het najaar edelherten spotten, want voor deze dieren is het in september en oktober bronsttijd.

Rugzak kopen?

Ben je nog op zoek naar een nieuwe stoere rugzak? Dan ben je bij Marington.nl aan het juiste adres. We hebben honderden modellen en kleuren van bekende merken zoals Herschel en XD Design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *