Dagje uit Amsterdam

Posted on: september 16, 2017, by :
Amsterdam

Je bent dan eindelijk in Amsterdam aangekomen, maar wat zijn nou echt hoogtepunten die je zeker in deze stad eens moet zien? Amsterdam is dan wel niet een super grote stad vergeleken met een Boedapest of Wenen, maar toch zijn er veel leuke bezichtigingen te zien. Om je hierbij een beetje te helpen hebben we drie bekende en belangrijke bezichtigingen weergegeven waar je een kijkje moet hebben genomen. Dit scheelt je weer dingen uitzoeken en wat erger is dat je dingen vergeet te bekijken. Laten we snel beginnen bij de drie bezienswaardigheden als je een dagje uit gaat in Amsterdam.

Iamsterdam

Een heel bekende plek in Amsterdam is natuurlijk waar de opgezette tekst ‘IAMSTERDAM’ staat. Deze tekst is erg bekend en met zijn rood wit gekleurde stijl. Wanneer je hier gearriveerd bent heb je een mooi uitzicht op vele gebouwen en museums. Er is hier veel te zien en je kunt een mooie wandeling maken en natuurlijk niet vergeten om op de foto te gaan met de tekst ‘IAMSTERDAM’. Het leuke is dat deze teksten in veel andere grote hoofdsteden te zien zijn. Leuk om een verzameling te maken van allemaal foto’s in alle landen!

Vondelpark

Om even bij te komen kan het vondelpark een leuke uitkomst zijn om eens te kijken. Je kunt hier lekker genieten van de zon en letterlijk soms de cultuur opsnuiven. In veel gevallen is de geur van wiet sterk aanwezig op deze plekken. Iets waar Amsterdam dankzij hun koffieshops erg bekend om staat. Veel toeristen en zelfs beroemdheden worden vaak door dit middel aangetrokken om de stad eens te bekijken en hier en daar wat cultuur te snuiven.

Grachten

Wat je echt niet mag vergeten is een rondvaart maken in de grachten. De grachten behoren tot het historische en de oude geschiedenis van Amsterdam. In de tijd dat er nog veel handel werd gedreven tussen verschillende pakhuizen in de binnenstad. De stad is van daaruit langzaam uitgegroeid tot een wereldstad. Een rondje met de boot varen door de grachten kost in veel gevallen niet meer dan 15 euro. Let goed op dat je een goedkope rondvaart boot te pakken hebt, want de prijzen kunnen nogal verschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *